tisdag 30 augusti 2011

Har badat

Matte har talat om att jag måste bada. Nu vet jag precis vad det handlar om, för i går badade hon mig. Tvi vale! Jag som hade hittat något mysigt att rulla mig i, som luktade så gott. Matte sa att jag bara på nåder fick sova i husvagnen. Ja, ja. De vet inte vad livskvalitet är.


Jag kan säga ärligt - jag grät! Det var så vidrigt att bada.







Sen blev jag så trött, så trött.

måndag 29 augusti 2011

Nyfikna

Husse tycker att matte och jag är lika nyfikna... Spanar in folk på campingen! Vilka åker? Vilka kommer? Jag tycker att matte och jag liknar varandra lite på fotot, spretiga pannluggar och spetsig näsa... Men jag har större öron än matte, även om hon verkar höra bra. Hon hör alltid om jag håller på med något fuffens.


söndag 28 augusti 2011

Tja, då har jag campat igen! Denna gång på Snibbens camping. Jag har försökt röja lite här, det finns så många kottar, så många pinnar att ta hand om. En av pinnarna hade fyra ben och en svans sa matte, det var en liten förtorkad mus. Den fick jag inte ha. På morgonen är det mycket dagg i gräset. Matte och jag gick en runda i skogen, och när vi kom hem trodde husse att jag hade badat!
Det hotar de med att jag ska få göra när vi kommer hem - jag har rullat mig i något och luktar inte så fräscht. Tycker dom. Och det blir nog bad, de köpte ett badkar i dag! Jag fick också en vattenskål som man kan ha med i bilen, hopfällbar. Det var tasstryck på den, så jag gjorde enligt instruktionen - satte i ena tassen när jag drack. 


Så här fint är det här!

lördag 27 augusti 2011

Agility?

Jag tror verkligen att agility är något för mig. Då ska det gå fort, och jag tränar - att hålla farten! Sen det där andra man ska göra, det är en småsak. Fixar sig nog.
Vi var ute på Brukshundsklubben och kollade in gräsmattorna där, härliga att springa på kan jag säga! Matte filmade en snutt, men hon måste verkligen träna att hinna med! Hon är inte så snabb med kameran.





Och på kvällen kollade jag på sporten, jag är ju intresserad av sånt.



fredag 26 augusti 2011

Nya grannen och jag

Hon är bra nyfiken på mig, Molly. Men hon tar sig ton också och fräser åt mig! Kanske hon inte gillar hundar som studsar? Det gick bättre när jag låg ner och vi lekte med varandras tassar lite.



torsdag 25 augusti 2011

En studie i sömn

Man kan se olika ut när man sover. Man kanske inte alltid är så söt. Men jag sover i alla fall inte med öppen mun! Man kan klicka på bilden för att få den större, gör det så ser ni bättre hur söt jag är även när jag sover!



onsdag 24 augusti 2011

En lugn kväll framför tv:n

Jag vet sånt som är mycket roligare än att se på tv! Det är mest repriser den här tiden på året ändå! Matte och husse får gilla läget.


tisdag 23 augusti 2011

Minns tillbaka...

Tänk när jag fick så många presenter! Vad jag leker med dom. Det är bara en som har gått sönder. Kanske inte var menad att tugga på!



måndag 22 augusti 2011

Ny granne

Vi har fått en ny granne, Molly heter hon. Slank och vacker är hon. Jag vill leka med henne, när hon kommer står jag och hoppar jämfota vid gallret. Ibland fräser hon till, hon kanske inte gillar att man hoppar. Men hon är nyfiken på mig! Vi låg och tittade på varann en lång stund häromdagen. Kanske om jag lugnar mig, att hon vill träffa mig på samma sida om gallret?



söndag 21 augusti 2011

Ätstil

Jag har bytt ätstil, gillar inte att äta ur skål just nu. På campingen åt jag från skohyllan, och från plastmattan, för då kunde jag jaga kulorna. Varför vara så strikt? Och vem påstår att en vattenskål med lock och bara ett litet hål för att dricka ur inte går att skvätta vatten ur? Det går så bra, jag har provat. Grävde och plaskade lite bara, sedan var det mycket vatten på golvet. Matte suckar och säger "det blir väl hund av dig också".




Sen säger matte att jag påminde henne om en bild hon tagit - den här!
Det är nåt med huvudformen, påstår hon. Jag vet inte jag.


lördag 20 augusti 2011

Skördetid

Vet inte hur ni har det hos er, men här är det skördetid! Husse plockar mest, och matte kokar saft och har sig. Krusbärsmarmelad med lime också, men det får man säkert inte smaka om man heter Martin och är hund. Men jag plockar minsann egna bär. Krusbär är mest till för att leka med tycker jag. Men vinbären är ganska goda!



fredag 19 augusti 2011

Om kvällen på en camping

När man har varit uppe tidigt och ute hela dan, då går man in på kvällen och varvar ner. Tittar lite på tv kanske, kollar sina mail, och tittar ut genom fönstret. Sedan kanske lite *"kasta ben"? Gissa om det går fort att hämta benet i en husvagn! Och matte fotograferar, lite konstiga foton tycker jag nog. Mina trampdynor??? Ja, ja, låt henne hållas bara.



Där står de och pratar... Under trädet, för att det regnar lite.

Nu har jag kollat mina mail. Din tur, matte!

torsdag 18 augusti 2011

Jag har campat...

Jajamen, nu har jag upplevt campinglivet! Och oj, så jag gillar det! För det första, att få bo med husse och matte i deras hundkoja på hjul... Trångt och härligt. Mycket att spana in från "vår" uteplats, folk som går förbi, hundar, fåglar. Ett helt gäng med gräsänder kom förbi flera gånger om dagen för att äta och låg och sov några meter från mig. Det tillät jag, de såg fredliga ut.
Vi var i Sollefteå, på campingen där. Många ville prata med mig och klappa mig, och matte säger att hon kunde ha haft en hel drös med martinhundar och sålt dom dyrt! Snart ska vi campa igen, bara regnet drar bort. För vi vill vara ute, och det är skönare när det inte regnar...


Man blir trött av att campa...

Jag har örnkoll, eller kanske andkoll, fast jag vänder ryggen till!

En liten lur om aftonen...

onsdag 17 augusti 2011

På Murberget

Vi tog en tur på Murberget så att jag kunde rusa omkring med flexikoppel. Jag fick vara lös också, men bara en stund. För jag hörde något bakom ett hörn och sprang dit i stället för att komma när matte ropade. Gissa om de som stod där blev överraskade! Men, var kom du ifrån? Så sa de. Sen kom matte, och lurade mig med en pinne. Jag är nog rätt lättlurad. För hon kopplade mig igen!
Sedan, innan vi åkte hem, satte de upp mig på en hylla på ett gammalt uthus, och fotograferade mig. För det hade de gjort med de förra hundarna som bodde här. Kolla - vem är snyggast? Va?


Fanny, Frida och Flora
Snygg-Martin

tisdag 16 augusti 2011

Hemma hos Trixie

Jag fick vara hemma hos grannen, Trixie, några timmar, för matte och husse skulle iväg till ett ställe där inte hundar fick följa med. De hade kunnat få vara borta mycket längre! För jag hade hur kul som helst! 


Ha! Jag fällde henne! Nu ska jag bara ta hand om Trixie...
Hon tog min tufs! Va!

Hon ska inte tro att jag lämnar ifrån mig den så lätt...

måndag 15 augusti 2011

Vakta

Jag har kommit fram till att man måste vakta på en del saker, som till exempel husses tofflor. Han lämnar dem lite varstans. När han inte har koll, måste väl jag ha det. Ibland somnar jag på dem, men de är ju rätt knöliga... En gång vaktade jag husse också, när han skulle sova lite. Jag råkade också somna, det var ett skönt överkast som hängde ner där.




söndag 14 augusti 2011

Datorer

Jag ser till att hålla husse och matte varma. Men ibland sätter de sig ändå vid sina datorer, och då kan man till exempel lägga sig på mattan i det rummet och börja gnaga på mattfransar. För då märks man! Ibland får jag komma upp på skrivbordet och vara med. Matte tycker det går si och så med att göra det hon ska vid datorn, så där får jag bara vara en stund. Husse sitter och läser, så där får jag stanna längre.




lördag 13 augusti 2011

Spännande dag!

I dag har det varit varmt. Vi har varit hemma, jag har fiskat i fågelbadet och i dag klev jag i med hela kroppen. Skönt! Det svalkade gott!
Framåt aftonen ville matte gå upp i skogen. Det visste ju inte jag vad det var, men hon bar upp mig till vändplanen där jag kissade. Sedan var det bara över ett dike, så var man i skogen. Där var det spännande - "it´s a jungle out there". Bara några meter upp i skogen fann jag någon underbart som jag tog i munnen och tuggade på. Matte skulle som vanligt ta ifrån mig det, men när hon kände att det var något mjukt så blev hon konstig. Hon nästan ylade! Skrek - en muuuus!
Jag spottade ut det underbara. Sedan gick inte matte ett enda steg förrän husse hade kollat var det fanns, det jag tuggat på. Och se, det fanns ju där i riset... Vi gick vidare, jag gick nu med koppel på. Strunt samma, det var trevligt i bushen, och jag var inte minsta rädd fast husse gick före och lät ris och buskar komma i mitt ansikte! Jag kollade också upp vad de var ute efter, och plockade sedan själv en hel del av det - blåbär! Sedan gick vi hem, men husse bar mig just vid mus-stället. Synd... De gjorde en blåbärspannacotta som de åt medan de utstötte njut-ljud.


Jag fick gurkstavar, det var skoj! Kunde kasta dem högt upp i luften och jaga dem. Äta på dem - men skalen fick vara. Och sedan somnade jag mellan husses fötter. En härlig dag.




Här har jag gjort ett rejs sedan jag varit i fågelbadet hel och hållen...




fredag 12 augusti 2011

Första träffen med Trixie

Nu har jag träffat grannhunden Trixie ordentligt, och hon är en mysig kompis! Stor är hon, svart är hon, men hon är försiktig och snäll! Henne gillar jag.

torsdag 11 augusti 2011

Favorithobby

Gissa vad jag gör? Varför ser jag ut så här? Matte säger jag ser ut som en hyena. Vad nu det är.









Alltså, jag är väl tjatig... Men jag det är min favorithobby just nu det här med att fiska. 

onsdag 10 augusti 2011

Jätteboll?

Matte rullade en jätteboll på golvet. Jag försökte leka med den, men den var jobbig, alldeles för tung. Fast det fanns en del av den där det stack upp något, den ägnade jag en stund åt i stället. Visst ser jag koncentrerad ut!




tisdag 9 augusti 2011

Uppvaktad

Ni kan inte ana hur uppvaktad jag har blivit! Som om jag fyllde år... Det är så många som gett mig presenter och hälsat mig välkommen! Titta här ska ni se, och ändå är det inte alla saker... Några hade jag gömt för matte.
Kompisen Trixie som bor mitt över gatan kom med en hel påse presenter, hon ville egentligen ha dom själv men var snäll och gav dem till mig. Sedan lekte jag lite och hon tittade på...



måndag 8 augusti 2011

Passa er...

Jag är en tiger! Eller puma. Eller - ja, jag anfaller häftigt och snabbt så att inte bytet hinner reagera. Nu var det husses tur. Som han åkte dit! Men det visade sig när han tvättat sig att det bara var en liten skråma. Han tar ju medicin som gör att han blöder som en gris. Det var någon som tyckte att jag ser väldigt oskyldig ut på bilden nedanför, och det, mina vänner, är min taktik!




lördag 6 augusti 2011

Besök!

Vi har haft kärt besök av tjocka släkten! Eller - de är ju inte tjocka, men släkt är de... Mycket roligt, för jag fick presenter! Fick öppna paketet nästan själv. Det var olika tuggben inuti, och så en blå studsboll och en blå boll med knottror på - som piper! Jätteskoj!
De fick känna av mina valptänder, men tyckte om mig ändå. Nu saknar jag dom! När de hade åkt la jag mig på deras sängkläder som skulle tvättas, så jag kände lukten av dom...




fredag 5 augusti 2011

Länge sen sist

Nu har det ju gått flera dar utan ett inlägg! Men, det är så att jag varit lite krasslig. Risig i kistan. Matte har fått ta bort nästan varenda matta. Jag har nog fått i mig något olämpligt, undrar vad det var jag svalde med sånt besvär? Men hellre svalde jag än att jag lät matte ta det. Hon var tydligen också intresserad, så som hon försökte komma åt mitt byte.
Nu käkar jag majsvälling, och mår riktigt prima. Jag leker som vanligt. I dag har jag börjat få välling och lite torrfoder, så det ska väl ordna sig.
Jag låg och vilade nästan hela dagen i förrgår, men i går tog jag en promenad i stadsparken och neråt stan. Härligt att se lite folk igen!