fredag 30 september 2011

En liten utflykt

 Vi var på en liten utflykt till Nickebo häromdagen. Där var det fint, vi gick i skogen och jag luktade överallt, luktade så hela kroppen skakade. Härligt. Sedan kollade vi lite ute på bryggan, och på klipphällen. Och sedan måste jag bara ner till vattnet! Ok, det var lite kallt, men jag gick i ändå. Fick tyvärr inte mer än doppa tassarna. Och nosen. Det var härliga vågor som jag försökte ta.


Nickebo, kyrkans sommarcafé



Efteråt bäddade jag in mig i en fleecefilt, det kändes fint.
Sov nog två timmar, sedan ramlade jag ner från soffan.
Då vaknade jag.

onsdag 28 september 2011

Kan själv...

Jag har lärt mig hoppa ännu högre. Nu kan jag studsa upp på mattes soffa i verkstan, och ligga där med tuggben medan hon grejar med sitt. Jag kan också flyga hoppa upp till husse och matte när de sitter och ser på tv. Det är jättebra, då får jag igång dom! Sedan när jag har lekt klart, så kan jag slumra en stund på en fotpall. Den lutar, men det verkar som om husse och matte har koll på att jag inte glider ner!



måndag 26 september 2011

Tandlossning

I dag, den 26 september, har jag tappat min första tand! Tror matte, kanske är det fler som har ramlat ur utan att hon vet... Några timmar innan tog matte foton på mitt gap, och så här glest har jag mellan tänderna nu. Det ska ju rymmas fler och större tänder. Varning för läskiga foton, det är på egen risk ni klickar på bilderna så de blir större! Ursäkta tussen på nosen, det är nog lite papper som råkat fastna där...




söndag 25 september 2011

Privatliv?

Lite hyfs hade i alla fall matte när hon tog fotot uppifrån. För nog vill man väl ha sitt privatliv i fred? Ni ser väl vad jag gör? Märkvärdigt värre, tydligen. Jag är tidig med att lyfta benet tycker dom. Drygt fyra månader är jag ju, en stor kille! Första gången jag lyfte mot just denna stolpe, som är favvostolpen, var den 11 september. Lätt att minnas, tycker matte.


torsdag 22 september 2011

Jag stajlar mig själv

En fin höstdag tar jag ett litet dopp i fågelbadet, som numera är mitt. Vi ser aldrig till några fåglar här som vill bada, och matte säger att förut var det många som ville plaska där. Nu för tiden är det visst bara jag. Skulle ju vara kul att bada med pippisar!
Varför får jag så konstiga ögon när jag är blöt? Eller - tänk om de är så där jämt? Tur i så fall att jag är så lurvig!
P.S. Nu har husse tömt ur allt vatten. Trist.


måndag 19 september 2011

Suck - stajlad igen!

Matte testade hårspännen också för att se om de sitter bättre. Och det gjorde de tyvärr. Det jag har på mig här är rosa. R-O-S-A. Fatta! Undra på att jag ser stirrig ut. Fast matte tycker jag är fin i rosa, mörka killar kan ju ha rosa skjorta också säger hon, som om det vore samma grej.


lördag 17 september 2011

Stajlad

Matte får idéer ibland. Hon kammar mig nästan varje dag och det är ganska schysst eftersom jag får gnaga på ett exklusivt tuggben då. Men så kom hon på att prova ett gummiband för att sätta upp håret på mitt huvud. Ok, det fick sitta några timmar, sedan tog jag av det. Hon tyckte jag var så fin med den frisyren. Tja...




torsdag 15 september 2011

Renovering

Husse och matte har bott i det här huset länge. Och de har aldrig renoverat tvättstugan! Inte klokt. Den här 70tals-tapeten sticker lite i mina ögon, och när jag upptäckte att den gick att få loss bestämde jag mig snabbt för att börja renovera. Men det verkar inte som om de blev glada, husse stod och sa "nej, nej" och matte sa att hon alltid hade gillat den här tapeten väldigt mycket, och gjorde det fortfarande. Jaha. Ingenting hade man för att man ville hjälpa till. Nu blir det intressant att se hur de kommer att göra med detta, om de bara låter det få vara eller?




tisdag 13 september 2011

Sova eller bitas?

Ibland har jag så svårt att välja vad jag ska göra. Leka, bitas, sova eller... Husse stoppade in mig innanför sin morgonrock, och det var så skönt. Men egentligen hade jag fortfarande spring i benen, och kli i tänderna. Hur katten skulle jag göra? Jag blundade, samtidigt som jag gapade lite, för att känna efter. Det slutade med att jag tuggade på husses fingrar och kröp ur morgonrocken. Var sak har sin tid.




söndag 11 september 2011

Avslappnad

Här ser ni hur avslappnad jag är... Jag låg där och gnagde på min bitring, och rätt som det var somnade jag. Och då råkade jag ha stoppat in nosen så här, det blir ju lite mörkare när man har den över ögonen... Skönt.





fredag 9 september 2011

Ny säng

Jag har fått en ny säng. Varje gång jag ville sträcka ut mig i den gamla så hamnade någon del utanför. Jag sov förstås ändå, men nu har jag den gamla i husvagnen och den nya här hemma. Den är så himlans skön! Mjuk och luddig, man sover som en prins!


onsdag 7 september 2011

Surströmmingspremiär!

Jag tror jag skulle kunna gilla surströmming. Den luktar i alla fall himmelskt! Men jag fick inte smaka, det var bara husse och matte som åt. Många.


måndag 5 september 2011

Regn

Det regnade en skvätt när vi var i Ö-vik, och matte skulle absolut sätta på mig min regnrock! Jag gillade den inte, men upptäckte efter en kort stund att det var helt ok. Skönt att slippa bli blöt på ryggen.



fredag 2 september 2011

Campar igen

Nu har jag campat igen. Vi var till Ö-vik, och där var det bra! Där kunde jag springa lös, jag rymde från husse flera gånger - smet ut från husvagnen! Inte många vagnar där, så man kan säga det var gott om plats att springa. När jag var i vagnen hade jag som vanligt full koll på allt och alla.


torsdag 1 september 2011

På mornarna

Varje morgon blir jag väckt, obarmhärtigt tidigt. Husse tycker jag måste gå ut, och i och för sig kan han ha en poäng där. När jag kommer in igen rusar jag in till min säng, och slänger mig ner för att somna om. En morgon hade jag så bråttom att sängen höll på att tippa. Tur att väggen var bakom. Jag somnade direkt.
Det ser nästan ut som om sängen håller på att lyfta! Flygande sängar - finns det?