onsdag 30 november 2011

Gammal i förtid

Kolla i min päls. Jag kan ju känna ibland att jag blir gråhårig på matte när hon inte förstår mig. Men alltså - jag har vita strån i pälsen! Är det så illa? Men kanske är det inte mattes fel, kanske har min pappa vitt i pälsen? Så måste det vara.

måndag 28 november 2011

Tomte?

Trodde ni det var en tomte? Nä, det är bara jag! Den här ska jag ha när det blir ännu kallare. Jag fick ha den efter senaste badet, eftersom matte var rädd att jag skulle frysa (fast jag var ju torr!). Kanske skulle jag ha en mössa också? Ha, skojar bara! Det får väl räcka så här...


lördag 26 november 2011

Efter badet

Att man ska bli så trött av att bada? Jag står ju bara där och låter mig tvättas. Så gör jag numera, för jag vet att jag måste. Jag skulle vilja hoppa därifrån, men det funkar ju inte så...
När jag har torkat mig på mattorna och sprungit lite, blir jag som sagt jättetrött. Matte virade in mig i en fleecefilt, och så fick jag ligga på hennes mage en stund tills jag blev varm. Sedan låg jag länge i filten. Så skönt!

torsdag 24 november 2011

Snabba ryck

Jag är precis som han Sixten i sagan - snabb som blixten! Ingen springer så fort som jag! Inte matte och husse i alla fall.




tisdag 22 november 2011

En mus i vårt hus!

De får vara i skogen, inte uppe på vår vind! Och hör sen. Gissa om jag skällde ut den. Fast den hörde inget, den var stendöd. De är väldigt lättlurade i alla fall, alltid hungriga. Men jag ska inget säga, jag brukar också gilla godis. Och om jag inte vill komma, så går matte och klämmer på min gris - då kommer jag genast... Och hon tycker jag är lättlurad!
Jag är suddig på fotot, för jag fixade inte att stå stilla. Tänkte kasta mig över inkräktaren, men matte höll mig tillbaka. Och hörni, det är inte blod på husses handskar, det är Falu rödfärg!



söndag 20 november 2011

Djur i bur

Som sagt - jag växer och står i. Jag använder ju min bur en hel del, när jag är ute och åker bil med mina chaufförer. Den måste vara komfortabel, och nu kunde jag knappt vända mig i den! Så matte inköpte en ny bur, modell large, när det var extrapris. Samma dag sålde hon den gamla för en hyfsad penning. Min nya bur är röd ovanpå. Snygg!


Gamla buren

Nya buren

fredag 18 november 2011

Så att man syns...

Det är inte så lätt att synas i trafiken när man bara är några decimeter hög. Så jag har fått en scarf, gul med reflexer. Den har jag både dag och kväll, så att det syns när jag kommer skuttande. Matte har en jättestor gul väst, inte så snygg egentligen. Inte som min scarf.




onsdag 16 november 2011

Nytt, skönt...

Jag får många saker. Fast jag inte ber om dem. Nu har jag fått en fäll att ligga på i köket, och gissa om den är skön! Tassarna sjunker ner i den och det är varmt och härligt att sova på den. Bäst är att den är placerad så att jag har örnkoll åt alla håll!


Matte - jag ser dig nog!

måndag 14 november 2011

Spårhunden Martin

Jag gillar att använda nosen. Den dammsuger jag med, säger matte. Läser morgontidningen. Så mycket jag får veta om vilka som gått där och vad de har lämnat efter sig!



lördag 12 november 2011

Sen åkte dom...

På söndagen måste de åka hem. Det blev så tyst och tråkigt här! Och jag fick inte leka hela tiden. Innan de åkte passade jag på att sitta i knät på Filip och mysa.




onsdag 9 november 2011

Och ännu mer lek!

Alltså, vi lekte nästan hela tiden... Ibland måste jag ju sova lite. På morgnarna sprang jag in och väckte Filip och hans pappa, hoppade på dom och slickade dom i ansiktet. De verkade gilla det!






Ni ser väl att vi är polare?! Grabbarna bus!



söndag 6 november 2011

Mera lek

Vi lekte inne, och ute också, i fina vädret! Massor med löv som är så kul att jaga. Pinnar att tugga på. Det lär komma snö snart sägs det, undrar vad det är?





fredag 4 november 2011

Kärt besök

För några veckor sedan hade vi besök av Filip och hans pappa. En hel helg fick vi rå om varann, och han lekte med mig så mycket jag ville! Vad jag tycker om honom! Till jul får jag träffa honom igen, och hans två syskon också. Kommer att vara trött efter allt lekande då, och jag måste ju också ha koll på gran, julklappar och allt sånt.





onsdag 2 november 2011

Pälsvård

Visst låter det fiint, "pälsvård". Matte påstår att det ska göras minst varannan dag. Rätt jobbigt, det finns annat som är roligare. När hon ser hur stripig min pannlugg är, så dyker hon på mig med en gång. Jag får gnaga lite på nåt extragott, som husse håller i. Då kan jag stå ut en stund...