tisdag 31 januari 2012

Tredje kurskvällen

Matte har inte tid att fotografera på kursen, det är ju fullt upp där! Men gissa om jag blev trött i går efter kurskvällen... Först var jag väldigt sugen på att gå en eller två kurser till, och lekte med allt jag hittade. Uppskruvad, sa matte. Hur menar hon?
Hon la sig tidigt, och jag hängde på. Bäddade min korg och somnade tvärt. Man blir ganska slut i skallen efter alla "sitt", "ligg", "stanna". Men roligt är det!







söndag 22 januari 2012

Min kära altan...

Varje gång vi har varit ute så vill jag gå ut på altanen. Ibland får jag det. Jag trivs så bra där! Men matte vill kolla så att det inte rasar snö från taket, och det kunde ju vara otäckt att få sånt på sig... Jag gräver, skuttar och spanar, sen kan det vara skönt att komma in igen och värma tassarna!



fredag 20 januari 2012

Kurs

Jamen, jag har ju glömt bort att berätta att jag går kurs! Kurs i vardagslydnad. Vi är fyra hundar av olika slag som går kursen, och det var ett riktigt party första gången! Susanne som leder kursen hittar på mycket roligt, jag är noga med att se vad hon tänker göra, så jag inte missar något. Matte och jag tränar nu varje dag inför nästa gång vi ska kursa.
Det är "sitt" och det är "ligg", komma i u-sväng och sätta sig vid mattes sida. Det är att bli leksugen och kunna koppla av, omvartannat. Och lite till!


Till sista gången vi har kurs ska jag och matte träna in lite dans! Vi ska lära oss var sitt trix och visa varandra. Hur tänkte matte där, när hon pratade om salsa? Hon kan ju inte det! Men jag har dansat lite salsa med en som heter (ja, faktiskt) Husse, och det gick ju jättebra. Jag är nämligen väldigt bra på att gå på bakbenen. Så jag får väl hjälpa henne lite.


En övning är att man ska ha ögonkontakt. Matte tycker det är svårt, så nästa gång ska hon sätta upp min pannlugg. I en tofs, jag ska visst inte behöva ha rosa hårspännen i alla fall.





onsdag 18 januari 2012

Mysigt och varmt!

Min husse vilar varje dag flera gånger om dagen, och jag får väcka honom efter en stund. Då brukar jag vilja ligga kvar hos honom, för han har världens skönaste filt! Den är varm. Ibland smyger jag in och lägger mig där, men då kommer de snart för de tycker det blir för tyst i huset.




måndag 16 januari 2012

Vinter på altanen

Vad jag saknar utelivet på altanen! Längtar till det gröna som fanns, och mitt kära fågelbad!
Men jag brukar gå ut då och då och kolla läget. Först måste jag gå och kissa någon annanstans, dom vill inte ha gul snö på altanen... Det är mysigt, jag kan vara där en lång stund alldeles ensam! Men dom tjuvtittar på mig i fönstret har jag sett.




lördag 14 januari 2012

Springa, springa!

Vilken härlig dag! Jag fick följa med på Myrans flygfält, där kan man åka skidor och promenera. Jag har inga skidor, så jag sprang! Och som jag sprang... Det var så länge sedan nu, jag har gått i koppel oftast. Matte hade godis med sig, och husse hade en boll och en pipgris. De delade med sig till mig... Solen sken och snön var vit, vi hade så mysigt!
Sedan åkte vi och köpte mer mat till mig, och jag fick en ny "tufs". Härlig dag!



torsdag 12 januari 2012

Utsikt

Vad skoj det är att titta ut genom fönster! När husse och matte tog bort julstjärnan i låga fönstret i vardagsrummet så ställde jag mig med tassarna på karmen och tittade ut. Såg inte en katt ens en gång. Sedan satte matte dit en pall med halkskydd på, för att jag skulle kunna sitta där om jag ville. Först ställde jag mig med framtassarna på pallen, men sedan gick jag upp och tittade ut. Inte en fågel, inte en katt eller något annat heller. Då var det inte kul längre. Husses fönster är bättre, där händer det mer utanför.
Matte är jätteglad över sin och husses julklapp - en Kärscher fönsterputsmaskin! Jag trycker ju nosen mot fönstret när jag ser något intressant.





tisdag 10 januari 2012

Julkort

När vi kom hem hade vi fått många julkort, och jag hade också fått ett! Så snälla de är! Särskilt fint var benet, med en rosett om. Matte skulle fotografera kortet tillsammans med benet, sedan skulle jag få det. Men hon kom ju inte till skott! Så jag tog och hämtade benet och sprang iväg med det. Men matte hörde rasslet och såg att rosetten stack ut ur munnen på mig när jag kom ut i köket. Hon bytte till sig benet mot en brödbit, och det kunde jag inte motstå. Sedan gick hon och la tillbaka benet, och tog med sig kameran. Då visade jag hur jag hade gjort för att få tag i benet, matte blev lite förskräckt eftersom det stod ett strykjärn där också. Som om jag inte ser skillnaden på ett ben och ett strykjärn!
Sedan fick jag benet, men hade velat ha rosetten också...






måndag 9 januari 2012

Hemma igen

När vi kom hem igen var jag ganska trött. Men det var jätteroligt att hitta alla leksaker, och leka med allihop! Jag tog ut nästan alla och växlade om mellan dom. Och sen var jag lite trött och sov, några saker fick vara med på fällen.




Visst är det likt en riktig mus?
Men en riktig luktar roligare.

lördag 7 januari 2012

En grisig jul!

Till slut blev det julafton. Och det var ju en rolig dag ändå, för jag fick också öppna paket! Några i alla fall. Spännande som attan att öppna, men nog hade det varit roligt om man fick göra det i sin egen takt! För jag hade gillat att börja med att äta upp papperet och wellpappen. Men nää, det tog de fort ifrån mig.
Det här paketet var från Nisse, grannens katt...


En gris! Jag har en stor sen förut, och det här var en söt liten en!

Och gissa om den kunde pipa...

Jag ser glad ut på bilden, och det var jag också! Pip och pip!
Matte påstår att hon ska ta grisen med sig nästa gång hon
går till grannen, och pipa för dom!

Jag tog ut mig på det här! Skönt att ta en tupplur. Ser ni att jag har
grisen med mig? Det syns något gult vid tassarna.



fredag 6 januari 2012

Nyårssmällare

Många har undrat hur det gick för mig på nyårsafton, med alla smällare. Och det ska jag tala om, att först blev jag irriterad, sedan lite arg. Lite morr och lite skall från mitt håll, alltså! Framåt kvällen gick matte och jag ut en sväng, och vilken tur att jag kissade länge på en gång. För sedan kom det ett smatterband av smällare inte långt ifrån oss, och raketer från en granne. Fy skam för dom som gillar sånt! För det gör inte jag. Då blev jag faktiskt skraj, och brydde mig inte om frolic som matte ville bjuda på. Vi gick hem, fort.
Sedan när klockan slog tolv, så satt jag med matte på golvet och hon bjöd på små små bitar skinka som jag fick nagga på. Hon höll dom så hårt att jag fick jobba lite för att få loss dom! Lika bra det, för då glömde jag att lyssna på raketer och smällare, de fick hålla på bäst de ville. Efter en stund brydde jag mig inte om det så mycket, och då smällde det också lite längre bort. Faran över, liksom. Och jag var ju så trött sedan att jag inte brydde mig alls, utan somnade gott i min korg.


Matte hälsar, och säger att hon vill ha ett totalförbud av smällare. Och raketer, de ska vara tysta, huvudsaken att de lyser upp himlen.


P.S. I går på Trettondagsafton så small det igen. Jag struntade helt i det, för jag sov så gott. D.S.

torsdag 5 januari 2012

Ute i slottsparken

Vi åkte till Steninge slott en dag, där fick vi springa i snön i parken. Jättekul! Vi hade spring i benen allihop. Nä - inte matte och husse. Jag fick inte följa med in på julmarknaden, men det gjorde inte mycket - då satt jag i bilen med N.




onsdag 4 januari 2012

Granen

De tog in en gran i huset före jul. Först trodde jag att det var till mig, men så var det ju inte. Och inte fick jag röra paketen under granen heller. Inget kul med jul. Jag låg där och vaktade så ingen annan skulle komma och ta något paket heller, för får inte jag så får ingen annan.
Matte kollade mig då och då, hon sa att hon inte riktigt litar på mig. Hmm...



tisdag 3 januari 2012

I Stockholm

Dagen före julafton fyllde N 9 år. Vi sjöng för honom på morgonen och han fick varm choklad och paket. Jag fick bara titta på! Trist.
Det var så himla kul att äntligen få träffa barnen igen, för de lekte med mig hela tiden. Vi älskar varann!


Den här grejen gillar jag! Man stoppar i hundmat i hålet i mitten.
Sedan slår man med tassen på grejen, och då faller lite mat ut!

måndag 2 januari 2012

Före jul...

Gott nytt år allihop!
Vi hade en del att stå i före jul, med julklappar och att packa för resan till Stockholm. Jag försökte hjälpa till så mycket jag kunde. Det är svårt att slå in julklappar. Och det är gott att äta kartong.
Sedan när det bars ut påsar och väskor till dörren, och jag såg min korg ligga där mitt i allt, då la jag mig i den så de inte skulle glömma mig.