onsdag 31 oktober 2012

Lära sig veta hut!

Min matte är snäll men sträng. Hon gillar inte att jag har börjat vakta huset, genom att skälla när det kommer någon. Då vill hon jag ska sätta mig på mattan och stanna där, tills hon säger varsågod. Då får jag springa fram och hälsa. Det är svårt att lära sig ska ni veta. Jag tränar hårt på det men glömmer liksom bort det väldigt fort. Så matte lyckas bäst när hon ser att någon kommer, då får jag inte en chans att göra annat än sätta mig på mattan! Men som det rycker i kroppen på mig...


söndag 28 oktober 2012

Long time, no seen...

Här är det inte som vanligt, för min husse är sjuk. Därför har vi inte hunnit med att skriva i bloggen. Men matte tog sig tid nu, och här är ett foto på min nytvättade råtta... Den var äcklig, sa hon, för jag hade glömt den ute i regnet på altanen. Då fick den bada, och sedan måste den ju torka. Jag längtade väldigt efter att få tillbaka den!
Nu har jag reservråttor, tror jag har fyra grå och en brun totalt. Och så två nallar. Jag har också en liten kanin, den gillar jag! När den var ny hade den gröna hängselbyxor, men dom tog jag av. Matte satte på dem, och jag tog av dem igen. De var goda att tugga på, men kaninen vill jag helst ha naken.

Nu är jag snart 1½ år, och gillar fortfarande att leka lika mycket. Jag har en korg med grejor, och brukar be om den genom att stå vid dörren till klädkammaren och krafsa och titta genomträngande på matte och husse. När jag får korgen välter de ut allt, så jag kan ta det jag vill. Ibland är det som om jag saknar något, så jag ställer mig vid dörren igen. De brukar öppna dörren då så jag får se att det inte finns något mer. Men jag undrar om det inte är pipleksakerna jag saknar? Dom får jag bara ha ibland!